Potikorupčné miesto prvého kontaktu má byť užitočné v boji s korupciou

20.04.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 20. apríla (TASR) - Vranovský magistrát sa pridal k viacerým mestským úradom na území Slovenska, na ktorých môže široká verejnosť získať podrobnejšie informácie o tom, ako bojovať s korupciou. Potrebné poznatky získa obyvateľstvo z viacerých brožúr, letákov a počítača umiestneného na prízemí budovy radnice.
Protikorupčné miesto prvého kontaktu slúži širokej verejnosti nie na oznámenie korupčného správania, ale na poskytnutie informačného servisu k tejto problematike.
\"Je to miesto, kde môžu prísť občania a na príslušnom počítači si môžu vyhľadať informácie o tom, čo je korupcia, aké sú prejavy korupčného správania a aké kroky môže občan iniciovať, ak sa s korupciou stretol,\" konkretizoval primátor mesta Ján Ragan s tým, že počítačovú techniku získal vranovský magistrát na základe spolupráce s Úradom vlády SR.
Protikorupčný počítač zároveň poskytuje informácie o trestnoprávnej zodpovednosti vyplývajúcej z korupčného správania, ako aj o ďalších právnych normách, ktoré sa jej týkajú.
 

Vyberte región